0

Loading ...
wordpress sivustot

WordPress sivustot: Näin pääset alkuun

SCROLL

Oletko valmis aloittamaan WordPress sivustosi? Tämä alusta hallitsee yli 43% verkkosivustoista maailmassa. Sen suosio perustuu helppokäyttöisyyteen ja monipuolisuuteen. WordPress tarjoaa yli 40 ilmaista teemaa. Lisäksi saat nopean hostingin, ilmaisen SSL-sertifikaatin ja ympärivuorokautisen tuen.

Martingembege.fi tukee sinua WordPress-matkallasi. Olitpa aloittelija tai kokenut, löydät sivustoltamme tarvittavan tiedon. Sivustolla on oppaita, vinkkejä ja yhtiä, jotka auttavat sinua teemojen valinnassa ja lisäosien asennuksessa.

Aloitamme yksinkertaisella WordPress-projektilla, jossa on tarvittava perusta. Voimme myöhemmin siirtyä monimutkaisempiin ratkaisuihin. Astra ja OceanWP teemat sekä erilaiset lisäosat antavat mahdollisuuden muokata sivustoa tarpeidesi mukaan.

Martin on stage

Avainasiat

 • WordPress on maailmanlaajuisesti johtava CMS, joka soveltuu monenlaisiin verkkosivustoihin.
 • Käytä martingembege.fi palvelua hyväksesi löytääksesi parhaat vinkit, oppaat ja ohjeet WordPress sivustojen rakentamiseen.
 • Valinnanvaraa on runsaasti: tuhansia ilmaisia ja premium teemoja sekä laaja valikoima plugin-lisäosia toiminnallisuuden laajentamiseen.
 • Investoi laadukkaaseen webhotelliin, sillä se on sivustosi toimintavarmuuden perusta.
 • Muista tehdä tietoturvallisia valintoja ja valita yhteensopivia plugin-lisäosia.
 • Pitkäjänteisyyttä – päivittäinen sitoutuminen ja oppiminen tuo parhaat tulokset WordPressin parissa.
 • Hyödynnä WordPress-yhteisön tukea ja resursseja, jotka tekevät sivustosi ylläpidosta ja hallinnasta sujuvampaa.

Mikä tekee WordPressistä ihanteellisen alustan kotisivuille

WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä. Sen joustavuus ja käyttäjäystävällisyys ovat loistavia sekä pienille että suurille yrityksille. WordPress on helppokäyttöinen, mikä auttaa sen suosion kasvussa.

Tarjoamme yksityiskohtaisia oppaita WordPressin perusteista ja sen monimutkaisimmista ominaisuuksista. Nämä oppaat ovat hyödyllisiä kaikille, jotka haluavat kehittää WordPress-verkkosivuja.

WordPress oppaiden merkitys

Annamme käytännön neuvoja WordPressin tehokkaampaan käyttöön. Oppaat kertovat, miten perustaa sivusto, valita teema, asentaa lisäosia ja optimoida sivusto hakukoneille. Ne sopivat sekä teknisesti osaaville että aloittelijoille.

WordPressin yleiset ominaisuudet

WordPress tarjoaa monipuolisia toimintoja sivustojen hallintaan ja laajentamiseen. Valittavana on tuhansia teemoja ja yli 50 000 lisäosaa. Niiden avulla voi luoda upeita sivustoja ilman syvää koodaamisen taitoa. Tämä auttaa yrityksiä mukautumaan markkinoiden muutoksiin.

Yrittäjälle sopivat WordPress ratkaisut

WordPressin yrittäjille suunnatut ratkaisut tukevat liiketoiminnan kasvua. Responsiiviset teemat varmistavat sivuston toimivuuden eri laitteilla. Tämä parantaa käyttäjäkokemusta ja auttaa näkymään paremmin hakutuloksissa. Työkalut, kuten WP Super Cache, nopeuttavat sivuston latautumista, mikä on tärkeää kävijämäärän kasvulle.

WordPress sivustot: Valitseminen oikeat työkalut

Kun rakennat tai päivität WordPress-sivustoasi, valinta oikeista työkaluista on tärkeää. Voit valita esimerkiksi WordPressin valmiit teemat ja WordPress lisäosat. Nämä määrittelevät sivustosi ulkonäön ja toiminnallisuuden.

Sivustosi ulkoasu on se, mihin kävijät ensimmäisenä kiinnittävät huomiota. Hyvä teema kertoo brändistäsi ja vetää puoleensa oikean yleisön. Monet WordPressin teemat tarjoavat monia vaihtoehtoja, jotka täyttävät erilaiset tarpeesi.

Lisäosilla voit laajentaa sivuston toimintoja. Esimerkiksi voit parantaa sivustosi SEO:ta tai lisätä lomakkeita. Monipuoliset lisäosat tekevät sivustostasi joustavamman.

Ratkaisevan tärkeä asia on myös sivuston nopeus. Nopeus vaikuttaa käyttäjäkokemukseen ja sivun näkyvyyteen hakukoneissa. Oikeat teemat ja lisäosat parantavat sivuston latausaikoja ja vähentävät poistumisprosenttia.

 • Elementor ja Divi tarjoavat kattavia työkaluja sivuston visuaaliseen muokkaukseen.
 • Beaver Builder on suunnattu aloittelijoille tarjoamalla helppokäyttöisiä ratkaisuja.
 • Avada tarjoaa laajan kirjon valmiita teemapohjian erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Valitse teemat ja lisäosat, jotka sopivat tavoitteisiisi ja tarpeisiisi. Vertaile ominaisuuksia ja hintoja. Lue myös käyttäjäarvostelut ennen päätöstä.

Työkalu Hyödyt Soveltuvuus
Elementor Rajattomat muokkausmahdollisuudet Sopii sekä aloittelijoille että kokeneille suunnittelijoille
Divi Tuhansia valmiita mallipohjia Erinomainen valinta nopeaan sivuston pystytykseen
Beaver Builder Helppokäyttöinen käyttöliittymä Aloittelevat verkkosivun rakentajat
Avada Monipuoliset teemapohjat Soveltuu monenlaisiin verkkosivuprojekteihin

Oikeat työkalut helpottavat sivustosi hallintaa. Ne pitävät myös sivustosi turvassa ja teknisesti ajan tasalla.

WordPressin toivottu ulkoasu

Teeman valinta ja räätälöinti

Kun rakennat tai päivität verkkosivustoasi, teeman valitseminen on olennainen askel. Sopiva teema ei vain määrittele sivustosi ulkoasua. Se vaikuttaa myös käytettävyyteen ja siihen, miten käyttäjät kokevat sivustosi. WordPress räätälöity teema ja mukautettu WordPress ulkoasu mahdollistavat houkuttelevan ja toimivan sivuston luomisen. Teknisiä taitoja ei tarvita paljoa.

wordpress teemat

WordPress Teemat: Verkkosivujen visuaalinen ilme

Suosi teemaa, jolla on paljon käyttäjiä, yli 100 000. Näin varmistat, että teema on luotettava ja sitä päivitetään säännöllisesti. Mukautettu WordPress ulkoasu antaa vapauden muokata teemaa. Voit räätälöidä sen niin, että se vastaa juuri sinun ja brändisi tarpeita.

Divi – Monipuolinen WordPress-teema

Divi, kehitetty Elegant Themesin toimesta, on loistava esimerkki joustavasta teemasta. Se sopii sekä aloittelijoille että ammattilaisille. Divi page builder on vetämällä ja pudottamalla toimiva työkalu sivujen suunnitteluun. Ei vaadita ohjelmointitaitoja. Divi on myös nopea ja saa jatkuvaa tukea päivityksien ja yhteisön kautta.

Tarkista aina teeman responsiivisuus. Se takaa, että sivusto toimii kaikilla laitteilla. Divi ja muut modernit teemat tarjoavat responsiivisen designin. Tämä tekee niiden käyttöönotosta ja hallinnasta helppoa. Sivustosi pysyy teknisesti ajantasaisena ja laadukkaana, ilman että jatkuvasti tarvitsee tehdä muutoksia.

Teeman oikea valinta on tärkeä sivustosi menestykselle. Käytä aikaa valintaan ja mieti, mikä teema sopii parhaiten tarpeisiisi. Oli kyseessä sitten mukautettu WordPress ulkoasu tai peruspohja, oikea valinta voi tehdä suuren eron.

Lisäosien rooli WordPress-sivuston toiminnallisuudessa

WordPress plugin-lisäosat ovat tärkeitä työkaluja WordPress-sivustoille. Ne tekevät sivustosta monipuolisemman ja käyttäjäystävällisemmän. Parhaiten valitut lisäosat voivat nostaa sivuston tasoa, tehostaa hallintaa ja parantaa kävijöiden kokemusta.

Esimerkiksi uusi blokkieditori tuo intuitiivisen tavan muokata sisältöä. Sen avulla kuka tahansa voi rakentaa monipuolisia sivustoja ilman koodaustaitoja. Lisäosien käyttö tuo lisää kustomointivaihtoehtoja ja ominaisuuksie, jotka vastaavat tarkkoja tarpeita.

 • SEO-lisäosat kuten Yoast SEO tai Rank Math helpottavat sisällön hakukoneoptimointia.
 • Välimuistilisäosat, esim. WP Rocket tai W3 Total Cache, nopeuttavat latausaikoja.
 • Sosiaalisen median lisäosat tukevat sisällön jakamista ja voivat kasvattaa näkyvyyttä.

Kun haluat parantaa WordPressin toiminnallisuutta, tutki erilaisia lisäosia. Valitse ne, jotka vastaavat sivustosi tarpeisiin. Näin parannat käyttökokemusta ja saavutat tavoitteesi, kuten paremman näkyvyyden hakukoneissa.

WordPress plugin-lisäosat

WordPress Webhotellit: Perustan luominen verkkosivuille

Kun aloitat WordPressin käytön, sinun tulee valita paras webhotelli. Tämä on tärkeää, koska webhotellin ominaisuudet vaikuttavat sivustosi nopeuteen ja turvallisuuteen. Myös sivuston käytettävyys riippuu tästä valinnasta.

Webhotellin valinnan kriteerit

Etsiessäsi sopivaa webhotellia, vertaile tarjolla olevia palvelupaketteja. Katso niiden suorituskykyä, hinta-laatusuhdetta ja asiakastukea. Valitse palveluntarjoaja, joka mahdollistaa WordPressin helpon asennuksen, tarjoaa SSL-sertifikaatilla turvattua tietoturvaa ja toimivan asiakastuen.

one.com palvelin

Paras WordPress Webhotelli yritykselle

Yrityksille tarkoitetun webhotellin pitäisi tarjota enemmän kuin perustason palveluita. Sen täytyisi sisältää toimintoja kuten automaattiset päivitykset ja päivittäiset varmuuskopiot. Nämä edistyneet toiminnot varmistavat, että sivusto pysyy ajan tasalla ja turvassa.

Vertailemalla löydät sopivan webhotellin

Vertaile webhotelleja ja niiden paketteja löytääksesi parhaan vaihtoehdon. Tutki käyttäjien arvosteluja ja suorituskykytestejä. Näin saat selkeän kuvan eri palveluiden luotettavuudesta ja tehokkuudesta.

Seuraavassa taulukossa on vertailtu kahden suositun webhotellin WordPress-paketteja:

Ominaisuus Hostinger One.com
Hinta kuukaudessa 2.99€ – 9.99€ Alkaen 2.50€
Websivujen määrä 100 – 300 Rajoittamaton
Kävijämäärä/kk 25,000 – 200,000 Rajoittamaton
Varastointitila 100 GB SSD – 200 GB NVMe 50 GB – 500 GB SSD
Autom. WordPress-päivitykset Kyllä Kyllä
SSL-sertifikaatti Ilmainen Ilmainen

mekonomen autokorjaamo kotisivut

Johtopäätös

WordPress ei ole vain blogin alusta. Se on monipuolinen työkalu, joka vastaa monenlaisiin tarpeisiin. Monet ovat luoneet menestyviä sivustoja käyttämällä WordPressiä. Esimerkkejä onnistuneista sivustoista ovat The New Yorker ja BBC America.

Laadukkaan sivuston tekeminen WordPressillä vaatii oikean teeman valintaa. On myös tärkeää noudattaa SEO:n periaatteita, kuten avainsanojen käyttöä. Lisäksi sivuston on toimittava hyvin myös älypuhelimilla ja tableteilla.

Google Page Speed Insights ja Google Analytics ovat tärkeitä työkaluja. Ne auttavat seuraamaan sivuston suorituskykyä. SEO:n parantaminen on jatkuva työ, joka vaatii viimeisimmän tiedon hallintaa. WordPress-yhteisössä ja kokeneiden ammattilaisten seassa on paljon opittavaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä ovat WordPress sivustot?

WordPress sivustot ovat verkkosivuja tai -palveluja, jotka on tehty WordPress-alustalla. WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelma. Sitä käytetään kotisivujen, blogien ja verkkokauppojen tekemiseen.

Miten aloitan WordPress sivuston luomisen?

Ensimmäinen askel on valita webhotelli ja domain. Sen jälkeen asennat WordPressin. Lopuksi valitset sivustollesi teeman ja lisäosat.

Miksi WordPress on ihanteellinen kotisivujen tekoon?

WordPress on helppokäyttöinen ja monipuolinen. Se tarjoaa paljon ilmaisia ja maksullisia teemoja ja lisäosia. Niiden avulla voit luoda räätälöidyn kotisivun.

Mitä tarjoamme WordPressin käyttäjille?

Annamme ilmaisia ohjeita ja vinkkejä WordPressin käyttöön. Saat tietoa teemojen ja lisäosien valinnasta, sivuston ylläpidosta ja toiminnallisuuksien lisäämisestä.

Mitä ovat WordPressin yleiset ominaisuudet?

WordPress tarjoaa helpon käyttöliittymän ja sivujen muokkauksen. Tärkeitä ovat myös hakukoneoptimointi ja monikielisyys. Lisäksi on paljon teemoja ja lisäosia.

Miten WordPress palvelee erityisesti yrittäjiä?

Yrittäjille on tarjolla paljon laajennuksia ja teemoja. Ne auttavat esimerkiksi verkkokaupan ja asiakkuudenhallinnan rakentamisessa. WordPress myös tukee SEO-optimoitua sisällöntuotantoa.

Mikä on WordPressin teema?

WordPressin teema on sivuston ulkoasun määrittelevä suunnitelma. Voit mukauttaa sivujen ulkoasua teemojen avulla, ilman syvää koodaustaitoa.

Mitä hyötyä on Divi-teemasta?

Divi-teema on muokattavissa. Siinä on “Front end page builder”, jolla rakennat sivuja visuaalisesti. Siinä on myös valmiita sivupohjia, jotka helpottavat suunnittelua.

Mitä ovat WordPress-lisäosat?

WordPress-lisäosat ovat työkaluja, jotka tuovat lisäominaisuuksia sivustolle. Ne voivat lisätä lomakkeita, parantaa turvallisuutta tai auttaa hakukoneoptimoinnissa.

Miten valitsen sopivan webhotellin WordPressille?

Valitse webhotelli, joka tarjoaa hyvää suorituskykyä ja tietoturvaa. Myös asiakaspalvelu ja WordPress-optimointi ovat tärkeitä. Vertaile hintoja ja palveluja.

Miksi minun tulisi harkita suomalaista webhotellia WordPress-sivustolleni?

Suomalaiset webhotellit tarjoavat paikallista tukea. Ne seuraavat tiukkoja tietosuojakäytäntöjä. Palvelimet ovat lähellä, mikä nopeuttaa sivustosi toimintaa.

Voiko WordPress-sivuston ulkoasua ja toimintoja muokata ilman koodaustaitoja?

Kyllä voi. Teemat ja lisäosat helpottavat ulkoasun muokkausta ilman koodia. Esimerkiksi Divi-teemassa on visuaalinen sivunrakentaja. Sen avulla muokkaat sivuja helposti.
FOLLOW US